• Earth Hour
    Bild 1 av 1

Jag släcker ljuset och väljer vego den 31 mars

Djurens Rätt deltar i klimatutmaningen på Earth Hour – och utmanar dig! Om 10 000 personer lovar att släcka ljuset och välja vego i samband med klimatmanifestationen Earth Hour så lovar vi att låna ut Sveriges största organisationssida på Facebook till WWF hela dagen den 31 mars.

Earth Hour är WWF:s klimatmanifestation lördagen den 31 mars. I år satsar WWF på klimatutmaningar och Djurens Rätt deltar, naturligtvis. Vår utmaning – att 10 000 personer släcker ljuset och väljer vego den 31 mars.

Nästan en tredjedel av hushållets klimatpåverkan kommer från maten och den största delen kommer från köttkonsumtionen, globalt står uppfödningen av djur för hela 18 procent av utsläppen av växthusgaser. Varje kötträtt som byts ut mot en vegetarisk rätt mer än halverar måltidens klimatpåverkan. En vegansk måltid bidrar med än mindre klimatpåverkan. Att välja vego är att bidra till en bättre miljö.

På Earth Hours kampanjsida kan du utmana vem du vill till att lova varandra nya vanor som vänder klimatutvecklingen. Runt om i Sverige, och i världen, kommer många utmaningar och evenemang att stärka människors miljömedvetenhet och engagemang. Djurens Rätt deltar i utmaningen – och vi utmanar Dig!

Vi lovar låna ut Sveriges största organisationssida på Facebook - nämligen vår egen, med drygt 135 000 fans - till WWF under hela dagen den 31 mars om 10 000 personer lovar att släcka ljuset och välja vego. Lovar – det gör du genom att tacka ja till detta event.

Deadlinie för att delta i utmaningen är den 30 mars. Blir vi 10 000 glada vegosar innan då så bidrar du till att WWF och kampanjen Earth Hour når ut till många fler. Och du gör en storartad insats för miljön.

Sidansvarig: Peter Nilsson
Publicerad: 26 mars 2012   Uppdaterad: 26 mars 2012
Läs mer om:

Relaterat Innehåll