• Melodifestivalen: Delfiner i fångenskap är inte underhållning
    Ett inlägg på Instagram från kontot Schlagerprofilerna med artisten Oscar Zia.
    Bild 1 av 1

Melodifestivalen: Delfiner i fångenskap är inte underhållning

När Melodifestivalen till helgen kommer till Norrköping bjöd Norrköpings kommun in till uppvisning med Kolmårdens delfiner. Olämpligt tycker vi!

I helgen arrangeras Melodifestivalen i Norrköping och Norrköpings kommun bjöd då ni till välkomstfest. Festen arrangerade de på Kolmårdens djurpark och med en uppvisning av de delfiner som hålls där.

Flera kring Melodifestivalen har reagerat och några bojkottade välkomstfesten rapporterar Aftonbladet. Och det är fullt förståeligt tycker vi.

Kolmården hävdar själva att delfinerna alltid är "sugna på att leka, busa och visa upp sig" men verkligheten är en annan. I det vilda rör sig delfiner över stora avstånd under en och samma dag. Det gör inte delfinerna på Kolmården. I det vilda använder delfiner ekolokalisering till att utforska sin omgivning. Det har de nästan ingen möjlighet till på Kolmården.

I fångenskap reduceras delfiner från att vara de fantastiska djur de är i det vilda till underhållningsobjekt.

Både Norrköpings kommun och Melodifestivalen finns på båda Facebook, Twitter och Instagram. Ta gärna chansen att kommentera inläggen från Kolmårdens delfinarium med information om delfiner i fångenskap. Och glöm inte hashtaggen #melodifestivalen och #melfest.

Sidansvarig: Peter Nilsson
Publicerad: 19 februari 2016   Uppdaterad: 19 februari 2016
Läs mer om: