Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt

För alla djurs rättigheter!

Djur är liksom människor kännande varelser med intressen och behov som måste tillgodoses. Vi accepterar aldrig att man ser på djuren som varor och vi vill vara djurens röst i samhället samt försvara deras rättigheter.

Djurens Rätt arbetar för alla de djur som lider i djurförsök, i livsmedelsindustrins djurfabriker, i burar på pälsfarmer och djur som på andra sätt utnyttjas av människor så att de inte får utlopp för sina naturliga beteenden.

Genom demokratisk opinionsbildning, politisk påverkan och attitydförändring vill vi förverkliga vårt mål: en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv.

Stöd oss

Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Läs mer om hur du kan stödja Djurens Rätt!

Senaste nytt

Anna Harenius

Professor kritiserar: departement ger felaktiga uppgifter om hönsburar

14 juni 2021 | Anna Harenius, Sakkunnig

Näringsdepartementet har en medborgarkommunikation med anställda som svarar på mail som inkommit till exempelvis landsbygdsministern. Djurens Rätt blev nyligen kontaktade av en person som fått ett konstigt svar om varför burhållning av hönor är tillåtet i Sverige. Djurens Rätt rådfrågade professor Per Jensen om svaret, som berättar mer om hur hönorna i bur faktiskt har det.

Peter Nilsson

Kronfågel döljer missförhållanden från myndigheterna

11 juni 2021 | Peter Nilsson, Digital kommunikatör

Enligt uppgifter till tidningen FoodMonitor har Kronfågel stoppat veterinärer från att dokumentera slakten på företagets anläggning utanför Katrineholm och skadade djur tas bort innan veterinärernas kontroller kan göras. På detta sätt stänger Kronfågel ner konsumenternas insyn i vad som pågår i djurfabriken anser Djurens Rätt.

Anna-Clara Acevedo

Lovande debatt om ett burfritt EU

10 juni 2021 | Anna-Clara Acevedo, Politiskt sakkunnig

Idag debatterades medborgarinitiativet End the Cage Age i EU-parlamentet. Utgången i den slutgiltiga omröstningen är ännu oklar men tongångarna i debatten vad mestadels positiva. Att tiden är inne för att fasa ut burarna är många eniga i, men ännu återstår många frågetecken.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem