Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån
Adoptera mera

Adoptera djur

Djurens Rätt får många förfrågningar från människor som vill ha hjälp med att hitta nya hem till djur, då de har hittat ett övergivet djur eller ett skadat vilt djur. Av den anledningen har vi upprättat ett register över verksamheter som jobbar med omhändertagande och omplacering av sällskapsdjur.

Djurhärbärgen, som ger hjälp till katter och/eller andra djurarter, är ideella organisationer som lägger stort engagemang på omhändertagande, vård, rehabilitering och omsorg om de hemlösa djuren. Målet är att hitta ansvarsfulla hem som kan adoptera djuren och ge dem en kärleksfull framtid.

Djurens Rätt vill uppmana dig som har möjlighet att utöka din familj med ett djur och är villig att adoptera en katt eller hund för att nämna två exempel, att vända dig till ett djurhärbärge och ge ett hemlöst djur ett tryggt och innerligt liv. Ditt beslut kan göra skillnad för många djur! Förutom att du ger ett djur en trygg framtid, bidrar du också till att ändra attityden till djur i vårt samhälle. För varje djur som får ett hem skapas möjlighet för djurhärbärget att ta emot ytterligare ett hemlöst djur.

Antalet hemlösa katter i Sverige uppskattas till 150 000 och de klarar sig inte själva. Läs mer om hur Djurens Rätt arbetar för att hjälpa hemlösa katter.

Inga djurhem eller adoptionsverksamheter får avliva friska djur om de ska finnas med på vår lista. Vi genomför inga regelrätta kontroller utan litar på den information som vi får. Läs mer om omplaceringsregistret.

Stöd oss

Djurens Rätt är helt beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren, men ditt stöd kan vi fortsätta och göra vårt arbete möjligt. Vi erbjuder många olika sätt att stödja oss på, välj det som passar dig bäst!

Blixtaktion

Vill du göra skillnad redan idag? Djurens Rätt driver flera viktiga frågor. Skriv under uppropen direkt och hjälp oss att försvara djurens rättigheter!

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem