Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
 • min 50 kr/mån
kr/mån

Omplaceringsregistret

Tack för att du har hittat hit! Djurens Rätt råder alla som har möjlighet att utöka sin familj med ett djur att vända sig till ett djurhem och ge ett hemlöst djur ett tryggt liv. Att adoptera ett djur förändrar inte hela världen. Men det kan förändra någons hela värld.

På denna sida hittar du Djurens Rätts omplaceringsregister, en förteckning över verksamheter som jobbar med omhändertagande och omplacering av sällskapsdjur. Inga djurhem eller adoptionsverksamheter som avlivar friska djur får finnas med på vår lista.

  Djurens Rätts arbete för hemlösa katter

  Djurens Rätt arbetar för att förhindra att djur blir hemlösa. Visste du att Djurens Rätts arbete ledde fram till riksdagsbeslutet om obligatorisk ID-märkning och registrering av katter? Djurens Rätt har finansierat projekt för att hjälpa hemlösa katter och för att förebygga att fler katter blir hemlösa. Jordbruksverket beslutade under 2020 om nya djurskyddsregler för hållning av hundar och katter. En viktig del av den nya föreskriften är att det blivit tuffare krav på att djurhållare måste se till att katter inte förökar sig oplanerat. Katter som rör sig fritt utomhus bör vara kastrerade, steriliserade eller på annat sätt förhindrade från att kunna föröka sig okontrollerat. Djurens Rätt bidrog under föreskriftsarbetet med kunskap och synpunkter, i Jordbruksverkets samrådsgrupp och som remissinstans.

  I maj 2018 överlämnades 40 867 namnunderskrifter från Djurens Rätt till miljö- och jordbruksutskottet, till stöd för införandet av obligatorisk märkning och registrering av katter.

  Djurens Rätt vill förändra för de djur som är flest och har det sämst. Läs mer om Djurens Rätts arbete här.

  Vad behöver du tänka på?

  Om du funderar på att dela ditt hem med djur behövs noggrann planering. Försäkra dig om att den nya familjemedlemmen passar hos dig eller i din familj och att du har möjlighet att tillfredsställa dess behov. Lär dig mer om vad olika djurslag behöver här.

  Omplaceringsregistret

  Rikstäckande organisationer

  Dalarna

  Gotland

  Halland

  Jönköping

  Norrbotten

  Närke

  Småland

  Skåne

  Stockholm

  Uppsala

  Värmland

  Västerbotten

  Västra Götaland

  Östergötland

   

  Djurens Rätt har inte möjlighet att utföra kontroller av föreningarnas omplaceringsarbete.

  Vill du hjälpa djuren? Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få värdefull information om hur just du kan göra skillnad! 

  Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

  Bli medlem