Hoppa till huvudinnehåll
Adoptera mera

Adoptera mera

Hemlösa djur är resultatet av bristande respekt hos människor för de enskilda djurens värde och rättigheter. Det är inte ovanligt att oönskade djur helt enkelt dumpas i naturen av människor som inte längre vill ta hand om dem.

Vi har en skyldighet att bygga ett samhälle så att djuren får det bra, och då inte minst de som hamnar i hemlöshet. Ingen djurindivid ska behöva födas, växa upp och dö i utsatthet. Djuren kan inte tala - vill du vara deras röst och bidra till förändring?

Kring Djurens dag den 4 oktober uppmärksammar Djurens Rätt de hemlösa djurens situation.

Gör skillnad genom att stödja Djurens Rätts kampanj #AdopteraMera

Svenska Kattskyddsförbundet (SVEKATT)

Djurens Rätt och SVEKATT samarbetar  i arbetet för de hemlösa katternas situation. Djurens Rätt och SVEKATT vill uppmana människor som har möjlighet och vill införliva en ny familjemedlem i sin gemenskap, att adoptera ett hemlöst djur som är i behov av ett kärleksfullt hem. 

SVEKATT är en rikstäckande organisation som som erkänner alla katters lika värde och deras rätt till ett gott liv. De består av landets katthjälpsorganisationer och tar avstånd från avlivning av friska katter. Läs mer om SVEKATT på www.svekatt.se.

Föreningen Rädda Katterna

Djurens Rätt samarbetar även med föreningen Rädda Katterna som arbetar för att rädda hemlösa katter i Stockholmsområdet.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem