Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Mer om omplaceringsregistret

Här kan du läsa mer om Djurens Rätts omplaceringsregister.

Djurens Rätt driver inga djurhärbärgen och arbetar inte med omhändertagande och omplacering av djur. Men för att hjälpa hemlösa djur har vi upprättat en förteckning, ett omplaceringsregister, med djurhärbärgen och privatpersoner som jobbar med detta. Djurens Rätt utför inte några kontroller av det här omplaceringsarbetet och vi kan därför inte ta något ansvar för hur verksamheten sköts av dem som finns med i vårt omplaceringsregister.

Registret ska ses som en förmedling till olika verksamheter. Djurens Rätt har ingen direktinsyn i de olika verksamheterna. Därför kan vi inte ta på oss rollen att vara garant för hur verksamheten drivs.

De verksamheter som vill komma med på vår förteckning ska skicka en skriftlig ansökan från ansvarig styrelse till [email protected] . Ansökan ska innehålla vart geografiskt verksamheten bedrivs i landet, länk till hemsida med mer information om verksamheten och hur den bedrivs samt vilka djurslag som tas om hand för omplacering. Står du redan på förteckningen och verksamheten förändras eller läggs ner helt, ber vi dig att informera oss om detta.

Har du ett djur som behöver omplaceras uppmanar vi dig att, i de fall det finns en uppfödare, att ta kontakt med den. När det gäller hundar föreslår vi också att en eventuell rasklubb kontaktas. Många raser har egna klubbar och många av dessa har omplaceringsverksamhet. Även blandraser har egen klubb.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem