Hoppa till huvudinnehåll

Möt Djurens Rätt i Almedalen

Djurens Rätt finns på plats under Almedalsveckan för att föra in djuren i politiken. Du hittar vårt tält på Hamngatan vid Donners plats. Våra seminarier arrangeras på Campus Gotland alldeles intill Almedalen.

Våra partners i Almedalen 2017

Logotyper för Djurens Rätts partners under Almedalen 2017

Forever Against Animal Testing med The Body Shop
Måndag till torsdag kl. 13.00-15.00, Djurens Rätts tält på Hamngatan
The Body Shop visar sommarprodukter och makeup som är cruelty free och du är välkommen in på en drop-in makeup. Här har du även möjlighet att hjälpa oss stå upp för djuren - The Body Shop vill förbjuda djurförsök inom kosmetik för alltid, överallt i hela världen och lanserar nu sin största kampanj någonsin, målet är 8 miljoner underskrifter. Skriv på namninsamlingen i Djurens Rätts tält eller på http://bit.ly/foreveragainstanimaltesting 

Djurens Rätts seminarier i Almedalen

Utfasning av djurförsök - hur gör vi?
Måndag 3 juli kl.14.30-15.50, Campus Gotland, B22

EU:s försöksdjursdirektiv är tydligt - det slutliga målet är att djurförsök ska fasas ut och ersättas med djurfria metoder. Hur kan Sverige uppfylla målet?

Läs mer om seminariet här

Vad säger unga makthavare om köttkonsumtion, djurförsök, pälsfarmning och andra djurfrågor?
Tisdag 4 juli kl. 8.30-9.45, Campus Gotland, sal E35

Var står framtidens makthavare i de hetaste djurpolitiska frågorna? Vi tar tempen på de politiska ungdomsförbundens åsikter i aktuella djurfrågor. Kom och ta del av en givande diskussion mellan framtidens makthavare.

Vi bjuder på god vegansk frukost från kl.8.30 i samarbete med Leksands Ekologiska Knäckebröd, Oumph!/Food for Progress och Planti. De 25 första besökarna får en goodiebag.

Läs mer om seminariet här

Hur ser framtidens livsmedelspolitik ut?
Onsdag 5 juli kl.16.00-16.45, Campus Gotland, D24

Fredrik Hedenus, känd från TV-serien "Zero impact" och en av Sveriges främsta experter på matens klimatpåverkan, i samtal med politiker om vägval och strategier för framtiden. De 25 första besökarna får Djurens Rätts kokbok.

Läs mer om seminariet här

Hur löser vi problemet med hemlösa katter?
Torsdag 6 juli kl. 14.30-15.30, Björkanderska, Skeppsbron 24, F14

Antalet hemlösa katter i Sverige uppskattas till över 100 000. Under vår och sommar föder tusentals hemlösa och förvildade katter ungar till en brutal framtid. Går det att lösa problemet långsiktigt?

Läs mer om seminariet här

Mer veganskt på jobbet – så veganiserar jag på arbetstid!
Torsdag 6 juli kl. 16.00-16.30, Campus Gotland, D24

Du kan påverka mycket själv i din vardag och inspirera andra, till exempel där du arbetar. Dan Ferna från Aftonbladet inspirerar genom att berätta om hur han veganiserade Svenska hjältar-galan och fick Aftonbladet att servera veganskt i Almedalen. De 25 första besökarna får Djurens Rätts kokbok.

Läs mer om seminariet här

Hur främjar vi växtbaserad mat?
Torsdag 6 juli kl.16.45-17.30, Campus Gotland, sal D24

Lyssna på ett samtal mellan några av Sveriges mest expansiva vegoföretag och riksdagspolitiker om hur växtbaserad matproduktion kan främjas.

Läs mer om seminariet här

Vem vinner priset för bästa vegomingelmaten i Almedalen?
Torsdag 6 juli k. 17.30-17.45, Campus Gotland, sal D24

Tipsa oss om bra vegomat på seminarier och mingel under veckan. Vi delar ut ett pris till den arrangör som haft den bästa vegomaten under veckan! #väljvego #vegonorm #vegopepp

Läs mer här

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem