Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån
Blixtaktion

Act4LabAnimals - EU måste fasa ut djurförsöken

För 10 år sedan antogs ett direktiv som sa att EU skulle ersätta djurförsök och att antalet djur som utsätts skulle minska. Idag kan vi konstatera att väldigt lite har hänt. Fortfarande utsätts mer än 23 miljoner djur för plågsamma djurförsök i EU:s medlemsländer. Nu kräver vi att EU agerar för att ersätta djurförsöken på riktigt.

Enligt en opinionsundersökning vill mer än 72  % av EU:s invånare att djurförsöken ska ersättas. Trots det fortsätter mer än 23 miljoner djur att utsättas för plågsamma djurförsök i Sverige och övriga EU-länder.

På 10 år, sedan EU-direktivet om att reducera antalet djur som används i försök antogs, har i princip inget förändras. Fortfarande utsätts miljoner djur för plågsamma djurförsök, och antalet minskar inte. Fortfarande är finansieringen av forskning för att ta fram alternativa metoder till djurförsök otillräcklig. Fortfarande driver EU:s lagstiftning inte på mot en modern, effektiv och djurfri forskning. Fortfarande får alternativ till djurförsök inte tillräcklig uppmärksamhet.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem