Hoppa till huvudinnehåll
Blixtaktion
Välj bort resebyråer tills att de väljer bort delfinarier

Välj bort resebyråer tills att de väljer bort delfinarier

Delfiners och späckhuggares behov förblir ouppfyllda i fångenskap. I en ny film uppmanar nu den tidigare delfintränaren Ric O’Barry världens resebyråer att sätta stopp för djurplågeriet genom att sluta sälja biljetter till delfinarier.

På sin hemsida skriver resebolaget Ving att nöjesparken Loro Parque på Teneriffa ”bjuder på flera olika shower i världsklass med späckhuggare, delfiner och sjölejon”. Ric O’Barry, den tidigare delfintränaren som nu istället gått över till att kämpa för deras frihet, kallar istället föreställningen för det mest tragiska som han har sett.

Här kan du läsa om hur andra svenska resebyråer ställer sig till delfinarier

Det är bevisat att havslevande däggdjur som valar, tumlare och delfiner uppvisar en hög grad av självmedvetenhet och intelligens. Begränsade utrymmen och otillräcklig stimulans på delfinarier leder till stress och stereotypa beteenden som att exempelvis slå huvudet mot, eller bita i, poolväggen.

– Ving och många andra resebyråer har redan sagt nej till elefantridning av etiska skäl. Nu är det dags att också säga nej till delfinarier för vad de utsätter djuren för. De måste ta sitt ansvar i den här frågan och tydligt visa att de inte ser på djur som underhållning. Delfiner hör hemma i havet och inte instängda i en bassäng, säger Camilla Björkbom, Djurens Rätts förbundsordförande.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem