Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån
Blixtaktion

Håll djurmarknaderna stängda!

Forskare misstänker att den nuvarande spridningen av coronaviruset ursprungligen kan komma från djurmarknader i Wuhan, där djur av många olika arter såldes och slaktades under fruktansvärda förhållanden. Vi har nåtts av nyheten att de marknader, som stängdes i Kina i samband med covid19-utbrottet, nu har öppnats igen. Skriv under uppropet till Kinas ambassad om att vi inte kan ha marknader med levande djur!

Trängsel, stress och sjukdomar är vardag för dessa djur. Inte bara på djurmarknader utan hela den industriella djuruppfödningen är en global företeelse som utgör en grogrund för pandemier som corona-pandemin som nu härjar. Djur som hålls trångt och kommer i kontakt med avföring är inte något unikt för Kina. Enbart här i Sverige slaktas över 100 miljoner individer varje år, varav många levt sina liv i sin egen avföring.

Kina kan genom att slutgiltigt stänga dessa djurmarknader visa resten av världen att det är dags för alla att ta ett större ansvar. Inte bara för att minska antalet djur som just nu lever i misär, utan också för att undvika framtida pandemier likt den vi ser nu.

Skriv under för att skicka en signal till Kina att marknader med levande djur måste förpassas till det förgångna!

 

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem