Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

10 år av vegovisioner firades i Umeå

En person fotar sig tillsammans med Djurens Rätts maskot "Gristian"
Flera av besökarna ville fota sig med maskoten "Gristian". Foto: Linda Eliasson/ Konferensfoto.se

Djurens Rätts mässa Vegovision firar 10 år i år och lördagen den 5 maj var mässan tillbaka i staden där allt en gång började, Umeå. Omkring 1 400 personer besökte Vegovision under lördagen och många besökare var på plats för att inspireras av det senaste utbudet.

– Det har hänt otroligt mycket inom veganismen sedan vi anordnade mässan för första gången 2008. Nuförtiden kallar sig ungefär en av tio vegan eller vegetarian och vi har en stor mängd flexitarianer som skär ner på animalierna. Det roliga är att det bara fortsätter komma massa nytt hela tiden, säger Sofia Säljö, Projektledare för Vegovision.

Inne på mässan bjöds besökarna på det allra senaste inom vego, allt ifrån intervjuer och samtal om till exempel veganmat och föräldraskap till mat, kläder och kosmetika från en lång rad utställare.

Några av de populära föreläsarna för året var Biggest looser-deltagaren Sebastian Serio, före detta grisbonden Gustaf Söderfeldt, dietisten Hillevi Sautter och matkreatören Karolina Tegelaar.

– Mässans fokus har breddats genom åren, nu är det mycket fokus på kunskap och inspiration och fler delar än ”bara” maten, säger Sofia Säljö.

Se fler bilder från helgen här!

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert | Kommunikationsansvarig

7 maj 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem