Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

13 september 2017: International Awareness Day, Stop Live Transport

Foto: Jo-Anne McArthur/WeAnimals

Djurens Rätt har under flera år arbetat för att stoppa de långa och plågsamma djurtransporterna. Var med och påminn politikerna om att lidandet fortsätter!

Den 13 september arrangeras International Awareness Day, Stop Live Transport, en dag för att påminna politiker och beslutsfattare att djurplågeriet på Europas djurtransporter fortsätter, att vi fortfarande kräver förändring. Initiativet kommer från organisationen Compassion in World Farming och organisationer runt om i Europa deltar.

Det här kan du göra den 13 september

Skriv ut och klipp ut vår mask. Onsdagen den 13 september tar du en bild med masken och lägger ut på sociala medier, förslagsvis med texten:

STOPPA DJURTRANSPORTERNA! Trots protester och massiv kritik fortsätter djurplågeriet på Europas djurtransporter. Det är dags för förändring! Gör skillnad på www.djurensratt.se/stopthetrucks

Naturligtvis kan du ändra din text så att den passar dig bättre om du så önskar. Använd gärna hashtaggarna #djurensrätt och #stopthetrucks 

Stop live transport-mask

Det här har hänt

Kampanjen #StopTheTrucks lanserades av Djurens Rätt och 21 andra djurrätts- och djurskyddsorganisationer runt om i Europa i april 2016 med målet att stoppa djurplågeriet på Europas djurtransporter. På drygt ett år har kampanjen nu nått sitt första mål: mer än 1 miljon européer har nu skrivit under uppropet! De 1 miljon namnunderskrifterna kommer att lämnas över till EU-kommissionen den 21 september. Läs mer på www.djurensratt.se/stopthetrucks.

Även i Sverige orsakas allvarliga djurskyddsproblem av transporterna. Varje år dör omkring 200 000 djur, de flesta kycklingar och hönor, i samband med transporter till slakt i Sverige. Djurens Rätt vill se skärpta nationella regler med en maximal transporttid på fyra timmar för kycklingar och hönor på väg till slakt. Det, i kombination med mekaniskt ventilerade fordon, skulle kunna minska dödligheten avsevärt.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

29 augusti 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem