Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

180 får överlevde katastrofen - idag började deras nya liv

Foto: Letea Wild Horses

14 600 får drunknade när ett transportfartyg välte i en hamn i Rumänien. 180 överlevde och den 10 januari kom de fram till den fristad utanför Bukarest där de nu kommer att tas om hand.

På fartyget Queen Hind, som den 24 november 2019 välte i den rumänska hamnen Midia, fanns mer än 14 000 får som skulle transporteras från EU-landet Rumänien till Saudiarabien. Nästan alla får dog i den katastrofala olyckan - men ett fåtal kunde räddas.

Organisationen Letea Wild Horses var en av de som kämpade för att rädda de få får som överlevt. Till slut kunde 180, av de mer än 14 000 får som fanns på fartyget, räddas.

Och idag, den 10 januari, lade Letea Wild Horses ut bilder och filmer på sina sociala medier som visar hur fåren till slut kom fram till den fristad utanför Bukarest där de kommer att tas om hand och där de ges chansen till ett nytt liv. Vill du ge en gåva till fåren kan du göra det via Paypal på adressen [email protected]

I september 2017 deltog Djurens Rätt i överlämning av mer än 1 miljon namnunderskrifter mot Europas långa och plågsamma djurtransporter. Av de insamlade namnen, som lämnades över till EU-kommissionär Vytenis Andriukaitis, kom drygt 140 000 från Sverige. Men fortfarande fortsätter djurtransporterna.

Bilder på några av de överlevande fåren

Foto: Letea Wild Horses

Letea Wild Horses
Letea Wild Horses
Letea Wild Horses
Letea Wild Horses
Letea Wild Horses
Letea Wild Horses
Letea Wild Horses
Letea Wild Horses
Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

10 januari 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem