Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

500 000 personer hänger med på Veganuari

Antalet anmälda till Veganuari har nu nått en halv miljon personer världen över - ett nytt rekord! Och fortfarande finns det gott om tid att anmäla sig och hänga med på utmaningen.

2020 deltog 400 000 personer i kampanjen Veganuary – Veganuari i Sverige. Men bara en vecka in på 2021 har redan den siffran slagits med råge. Mer än 500 000 personer har nu anmält sig och anmälningarna fortsätter att trilla in, även från Sverige.

– Veganuary är världens största vegankampanj som inspirerar folk att äta veganskt under januari och resten av året! Vi är glada över att så många redan har anmält sig till Veganuari i Sverige, och det går jättebra att anta utmaningen och anmäla sig under hela januari, säger Sarah Mansouri, ansvarig för kampanjen Veganuari på Djurens Rätt.

Internationellt deltar företag som Aldi, IKEA och Tesco i kampanjen. I Sverige deltar företag som Bastard Burgers - som lagom till kampanjen har släppt en ny vegansk burgare - och Enkla kassen. Dafgårds och Barebells är två företag som har lyft Veganuari i Sverige medan artisten Dotter, Gustav "Jävligt Gott" Johansson och träningsprofilen Linda Byström är ambassadörer för kampanjen.

Testa att äta veganskt under januari du också, anmälan är öppen under hela januari. Vi hjälper till med smarriga recept, enkla veckomenyer och hjälpsamma tips!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

7 januari 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem