Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

7 000 hotell i 40 länder - Choice Hotels säger nej till burägg

Världen över säger hotellkedja efter hotellkedja nej till burhållning av hönor. Under 2019 var det bland annat Best Western, Hilton Worldwide och Wyndham Hotels & Resorts samt Wyndham Destinations. Nu följer Choice Hotels i samma fotspår. Dessa fyra beslut innebär att närmare 30 000 hotell kommer vara fria från burägg till år 2025.

Nästa bjässe att säga nej till burhållning av hönor är hotellkedjan Choice Hotels med sina 7 000 hotell världen över. Kedjan finns i 40 länder och i Sverige går de under varumärket Nordic Choice. Hit hör Clarion, Comfort Hotell och Quality Hotell som finns på närmare 100 platser runt om i landet. 

- I en äggindustrin som inte ser till djurens bästa är det hönorna som hålls i burar som har det allra sämst. Att hotellkedjor som Choice Hotels och många andra tar avstånd från burhållning av hönor påverkar och gör skillnad för väldigt många individer. Det är vi glada över, säger Nathalie Söderström ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt. 

De senaste två åren har närmare 70 företag i Sverige valt att slopa buräggen. Bland dessa finns Axfood, Coop, Delicato, Orkla Foods Sverige och Scandic Hotels. 

- Tyvärr finns det företag som fortsatt stödjer den här typen av djurhållning genom att inte säga nej till burägg. Bland dessa finns tyvärr landets största livsmedelskedja, ICA , säger Linn Bleckert, kampanjkoordinator på Djurens Rätt. 

Information om vilka företag som tar mer ansvar för hönorna, och vilka som inte gör det, finns på Äggläget

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök? Bli medlem i Djurens Rätt.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

8 februari 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem