Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Alla tigrar fria från Tigertemplet i Thailand

Ikväll kommer rapporter om att alla tigrar nu har flyttats från Tigertemplet i Thailand, som enligt uppgift också förlorat tillståndet för att visa upp djur.

Vi skrev tidigare i veckan om det sk. Tigertemplet, eller Wat Pha Luang Ta Bua som det egentligen heter, väster om Bangkok i Thailand som länge har varit ett turistmål dit tusentals turister vallfärdat varje år för att kunna fotografera sig tillsammans med tigrar. Men hanteringen av tigrarna har under lång tid kritiserats och templet har anklagats för både olagliga handel med vilda djur och djurplågeri.

Myndigheterna har redan sedan tidigare beslutat att templets tigrar skulle tas därifrån och nu under lördagskvällen rapporterar flera medierom att samtliga 137 tigrar har flyttats från templet till olika fristäder som tar hand om djur som farit illa. Andra källor uppger att templet också förlorat sitt tillstånd för att visa upp djur för turister.

Samtidigt utreds flera personer med koppling till templet för mistankar om brott efter att bl.a. lastbilar med pälsar från djur stoppats på väg därifrån.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

4 juni 2016

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem