Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Ännu en hotellkedja säger nej till burhållning av hönor - Elite Hotels slopar buräggen!

I förra veckan meddelande Choice Hotels att de slopar buräggen, och nu gör Elite Hotels att de gör detsamma. Totalt har nu närmare 70 företag i Sverige valt att säga nej till burhållning av hönor.

Elite Hotels har runt 30 hotell runt om i Sverige. De driver också ett flertal restauranger och äger pubkedjan The Bishops Arms.

- Vi har arbetat med att komma bort från burägg under en längre tid och är redan nu under februari 2020 helt fria från burägg i skalägg samt i bearbetade äggprodukter. Vi har bara varit dåliga på att kommunicera längs resans gång, men har en nära dialog med våra partners och leverantörer för att även bli av med burägg i sammansatta produkter, säger Karin Krook, Commercial Director på Elite Hotels. 

På Elite Hotels hemsida går nu att läsa att de även kommer se till att övriga äggprodukter och ägg i sammansatta produkter (som såser och bakverk) kommer vara fria från burägg senast år 2021. 

- Vi är väldigt glada över Elite Hotels beslut. Att fler och fler företag säger nej till burägg gör skillnad för väldigt många hönor och det skickar en viktig signal till företag som fortsatt stödjer den här typen av djurhållning, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt. 

De senaste två åren har närmare 70 företag i Sverige valt att säga nej till burhållning av hönor. Läs mer om detta på Äggläget.

Porträttfoto på Linn Bleckert

Linn Bleckert | Kampanjansvarig

14 februari 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem