Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Bara bakåtsträvarna blir upprörda av vegonormen

Begreppet ”laggards” eller eftersläntrare syftar till de som är sist på bollen när det kommer till förändring och ny utveckling. En förändringsprocess kan ungefär beskrivas i följande steg. Först har vi pionjärerna som banar väg, sedan den tidiga majoriteten som hakar på, en ”tipping point”, och så sist av alla kommer eftersläntrarna. Vem vill du vara? Läs Camilla Björkboms senaste debattartikel i Dagens ETC.

Folk kommer inte slopa allt kött över en natt men allt fler äter mer vego, för både djuren, hälsan och klimatets skull. Och jag ser med glädje hur företag, event och institutioner hakar på! Den gröna trenden kan även vara vägen framåt för det svenska lantbruket.

Fördelarna med vego, oavsett om du är en myndighet, en kommun, skola, idrottsevenemang eller en privatperson är svåra att säga emot. Det går åt mindre vatten, energi och koldioxid för att producera växtbaserad mat. Och varje person som byter köttet mot växtbaserat skonar 17 djur årligen, av dem är hela 15 stycken kycklingar.    

Det är dags att sluta streta emot när institutioner som Vasaloppet, Göteborgsvarvet eller lokala skolan väljer att göra en positiv insats och slopar köttet. Framtiden är grön!

Läs hela debatten i Dagens ETC

Camilla Björkbom

Camilla Björkbom | fd Förbundsordförande

19 juni 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem