Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Beaglehundar tvångsmatas med bekämpningsmedel - nya horribla djurförsök avslöjade

Foto: HSUS

En anställd på ett djurförsökslabb i USA har kunnat avslöja hur beaglehundar tvångsmatas med bekämpningsmedel. När hundarna inte tvångsmatas hålls de i kala stålburar.

Uppdatering 2019-04-01: HSUS har på Facebooksida gått ut med att de 36 hundarna inte kommer att avlivas, utan istället kommer att tas om hand och omplaceras!Filmerna är inspelade på ett djurförsökslaboratorium i delstaten Michigan där en person från organisationen Humane Society of the United States (HSUS) tog anställning för att kunna visa vad som vad hundarna utsätts för.

Här kan du se hela den avslöjande filmen

I filmerna tvångsmatas hundarna med bekämpningsmedel i djurförsök  som ska pågå under ett år. Mellan att hundarna tvingas äta bekämpningsmedel hålls de i kala stålburar, och enligt HSUS tas hundarna inte ut ur burarna annat än under dessa stunder.

Personen som avslöjat vad hundarna utsätts för beskriver hjärtskärande hur dagen då en av dem skulle avlivas som hundens bästa dag under sitt korta liv för då fick han i alla fall springa omkring utanför sin bur ett tag innan han avlivades med en spruta.

Enligt HSUS medger företaget bakom försöken med bekämpingsmedel att djurförsök inte är vetenskapligt nödvändiga.

36 beaglehundar ingår i de försöken men det totala antalet hundar som utsätts för djurförsök i USA är mycket, mycket större - mer än 60 000 (!) hundar används enligt HSUS i djurförsök i USA varje år. Försöken gäller, förutom  bekämpningsmedel , också djurförsök för till exempel läkemedel och tandimplantat.

Det här kan du göra

Skriv under Djurens Rätts upprop för att Sverige ska gå i täten för att ersätta djurförsök

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

14 mars 2019

usa

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem