Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Bilder på elefanten Tikiiri på Sri Lanka väcker starka reaktioner

Elefanthonan Tikiiri som är så smal att revbenen syns
Foto: Facebook / SEF

Efter att bilder spritts på en undernärd elefanthona som använts i en festival på Sri Lanka uppmanas Sri Lankas premiärminister att agera

Bilderna på Tikiiri, en 70 år gammal elefanthona som använts på festivalen Esala Perahera på Sri Lanka, har väckt starka reaktioner efter att organisationen Save Elephant Foundation, postade dem på Facebook i tisdags, rapporterar CNN. På bilderna syns hennes undernärda kropp och kedjorna som gör att hon bara kan ta korta steg. 

Esala Perahera är en årlig buddistisk festival som hålls i Kandy på Sri Lanka där det förutom människor som dansar och uppträder även förekommer elefanter, som är klädda i utsmyckade dräkter. Save Elephant Foundation skriver i sitt inlägg att dräkterna gör att elefanternas lidande blir svårare att se.

Efter reaktionerna har festivalarrangören meddelat att Tikiiri inte kommer att delta i den sista paraden och att hon får behandling. Tikiiri hålls i vanliga fall vid templet Tooth i Kandy. Save Elephant Foundation uppmanar nu allmänheten att kontakta Sri Lankas premiärminister för att vädja om elefantens frihet. 

Det här kan du göra 

 

 

 

 

Moa Ranum

Moa Ranum | Insamlingschef

16 augusti 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem