Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Boozt.com skippar pälsen!

Svenska företaget Boozt.com är en av Skandinaviens snabbast växande modebutiker online, nu ansluter företaget till pälsfria listan.

Boozt.com som har ökat sin försäljning med 55 procent det senaste året och har en omsättning på över en miljard kronor, väljer nu att skippa pälsen i samband med företagets utveckling av deras hållbarhetsarbete.

– Som en ledande nordisk modeportal av kläder har vi ett stort ansvar i förhållande till miljön och djurens välbefinnande. Vi är därför stolta över att kunna förklara oss helt pälsfria i samarbete med Anima, Djurens Rätt och Fur Free Alliance. Våra kunder måste vara säkra på att våra kläder inte produceras på bekostnad av djuren, säger Boozts Group inköpschef, Malte Videbæk.

Det är en nyhet som djurrättsrörelsen tacksamt tar emot. I Sverige har Djurens Rätt över 140 butiker och kedjor anslutna till pälsfria listan. Boozt.com gör nu sällskap med bland andra H&M, Nelly.com och Filippa K som alla finns med på listan. Nyligen har även Armani och Hugo Boss blivit helt pälsfria. 

Samtliga pälsfria företag hittar du på www.djurensratt.se/palsfri-handel och i appen Djurvänligt.

Francesca Vilches

Francesca Vilches | Konsumentansvarig

22 november 2016

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem