Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Böter för att ha plågat 58 katter

Foto: Shutterstock

I ett ödehus i Ronneby kommun låg döda djurkroppar, kattungar som var sammanväxta och missbildade katter. Nu har de ansvariga dömts till böter för djurplågeri.

Enligt utredningen ska de 58 katterna ha lämnats utan uppsyn och utan tillräckligt med mat i ett övergivet hus, det rapporterar SVT Blekinge.

Det doftade starkt av avföring och flera missbildade och sammanväxta kattungar fick avlivas omedelbart. När domen presenterades slog tingsrätten fast att de två ansvariga personerna vanvårdat djuren och dömdes dem till dagsböter på 15 000 kronor respektive 5 000 kronor.

Domen följer på en från tidigare i veckan då en person dömdes till villkorligt straff för att ha slagit ihjäl en katt med en sten.

Tidigare i veckan presenterades en utredning som föreslår att grovt djurplågeribrott, med ett maximalt straff på fyra års fängelse, ska införas i brottsbalken för de allvarligaste fallen av djurplågeri.

Djurens Rätt arbetar för att förändra värderingar och lagstiftningen på ett sätt som innebär att de mer tar hänsyn till djurens intresse. Allt för ofta nedprioriteras djuren. Det tänker vi ändra på.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

14 februari 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem