Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Burberry blir pälsfria

Burberry blir pälsfria

Innan sommaren gick Burberry ut med att de såg över användningen av päls. Nu tre månader senare kommer det glädjande beskedet att de kommer att utesluta all päls från deras kommande kollektioner.

Den kollektionen som Riccardo Tisci, chefdesigner på Burberry, lanserar senare under september kommer att vara pälsfri. I ett pressmeddelande skriver Burberry att de även kommer att fasa ut befintliga pälsplagg.

"Modern lyx innebär ett socialt och miljömässigt ansvar. Denna övertygelse är kärnan för oss på Burberry och nyckeln till vår långsiktiga framgång. Vi är engagerade i att tillämpa samma kreativitet för alla delar av Burberry som vi gör med våra produkter ."
Marco Gobbetti, verkställande direktör på Burberry

Burberry följer därmed efter Gucci, Versace, Michel Kors och många fler företag som redan nu har tagit beslut om att utesluta päls från sina kollektioner.

Samtidigt är andra företag långsammare - i samband med att New York Fashion Week drar igång pressar ett 20-tal organisationer runt om i världen företaget Prada, som fortfarande använder päls i sina kollektioner, att upphöra med användningen av pälsprodukter.

Skicka ett mail till Prada och uppmana dem att sluta sälja päls

Francesca Vilches

Francesca Vilches | Chef Djurvänlig konsumtion

6 september 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem