Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Clarion Hotel Arlanda Airport slår rekord med 370 hundar på nyårsafton

hund som checkar in på hotellet 2015
En av hundarna som checkade in 2015, foto: Clarion Hotell

På nyårsafton, den 31 december checkar 370 hundar (och två katter) in på Clarion Hotel Arlanda Airport för en natt fri från fyrverkerier och smällare. Konceptet ”Happy Dog” som funnits sedan 2013, slår nu rekord i antal hundar, hundrum, gäster och omsättning.

Den 1 februari i år släpptes hundrummen och 4 timmar senare var alla rummen bokade och väntelistan var lång. Det var rekordsnabbt. Att fira nyårsafton på Clarion Hotel Arlanda Airport har blivit en succé och årets bästa dag för hundarna, samt för hotellet.

- Happy Dog handlar om vår vision, att öka livskvaliteten för våra gäster, och det oavsett hur många ben de har. Uppskattningen och tacksamheten från hundägarna är enorm och detta är en av de bästa dagarna på året, säger Pernilla Johansson, General Manager på Clarion Hotel Arlanda Airport

År 2015 mottog Clarion Hotel Arlanda Airport en hedersutmärkelse från Djurskyddet för hotellets initiativ till smällfritt nyårsfirande för hundar. Senare blev även hotellet nominerad för konceptet ”Happy Dog”, i kategorin, för det mest innovativa hotellet inom gästservice, i European Hospitality Award.

- Det är jättebra att företag gynnas av att de tar djurvänliga initiativ. Det som Scandic och andra flygplatshotell gör på nyår är väldigt värdefullt. Sen vore det förstås ännu bättre om fyrverkerierna begränsades eller stoppades helt så att alla de djur som inte får plats just här inte skräms under nyårshelgen, säger Moa Richter Hagert, kommunikationsansvarig på Djurens Rätt

Källa: Pressmeddelande från Clarion Arlanda Airport

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

28 december 2016

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem