Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Dafgårds säger nej till burägg!

Nästa företag att säga nej till burhållning av hönor är Dafgårds. Företaget har fasat ut samtliga ägg från sina produkter och från sin grossistdel. Under de senaste 18 månaderna har närmare 60 företag i Sverige gjort detsamma.

- Vi är mycket glada över Dafgårds beslut att bli helt buräggsfria och med tanke på företagets storlek gör det här skillnad för väldigt många hönor, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt. 

Dafgårds är ett av Sveriges största företag när det kommer till att tillverka färdiga maträtter. De har även en grossistdel som levererar mat till en mängd restauranger och många av deras produkter exporteras ut i Europa. Under 2017 hade företaget en omsättning på närmare 3 miljarder kronor. 

Trots att företag och konsumenter säger nej till burhållning av hönor är detta fortfarande lagligt i Sverige. Närmare en miljon hönor lever sina korta liv instängda i burar utan möjlighet till naturligt beteende. Medan fler och fler länder förbjuder burar så har Sverige ännu inte tagit samma beslut.

Vill du vara med och förändra för djuren?

Porträttfoto på Linn Bleckert

Linn Bleckert | Kampanjkoordinator

4 oktober 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem