Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Delfinen Honey har dött i fångenskap

Foto The Dolphin Project

Försöken att få delfinen Honey flyttad till en fristad misslyckades och nu rapporterats det hur Honey har dött i fångenskap på den djurpark där hon hölls instängd.

I augusti 2018 skapade delfinen Honey, tillsammans med de 46 pingviner som också fanns på djurparken i staden Choshi i Japan, ett stort engagemang runt om i världen. Så även i Sverige där Honeys öde berörde tusentals - mer än 15 000 namnunderskrifter samlades in av Djurens Rätt och skickades till Japans ambassadör i Sverige.

I januari 2018 stängde anläggningen för besökare och Honey hölls ensam i en liten bassäng där hon uppvisade tydliga tecken på att fara illa på. I juni 2019 fick parken en ny ägare och skulle öppnas för besökare. Men nu rapporterar The Dolphin Project om hur Honey blivit dålig och dog på parken den 29 mars.

Honey fångades ursprungligen in från ett liv i det vilda år 2005.

Som djurvänlig turist kan du hjälpa djur som lider. Kom ihåg att turister är en viktig inkomstkälla både för dem som utnyttjar djur och för turistbranschen. Därför kan det du säger och gör få stor effekt för djuren.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

6 april 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem