Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Den hemska verkligheten bakom den italienska osten

Foto: Essere Animali

Avslöjande bilder visar hur produktionen av den italienska osten Grana Padano, en av de mest sålda ostarna i världen, sker genom att kalvar separeras från sina mödrar och hålls under oacceptabla förhållanden.

Redan 2017 kunde organisationen Compassion in World Farming visa hur två av Italiens populäraste ostar, Parmesan och Grana Padano, kommer från utmärglade och halta kor som aldrig får gå utomhus.

Och nu kommer ytterligare en granskning, denna gång från den italienska organisationen Essere Animali, som filmat hur produktionen av osten Grana Padano går till. Filmerna visar hur kalvarna separeras från sina mödrar direkt efter födseln, hur de isoleras och behandlas på ett oacceptabelt sätt.

Essere Animali

Filmen är inspelad under 2021 i italienska Bergamo där osten produceras och följer de första veckorna av kalvarnas liv.

Se hela filmen

Det här kan du göra

Under 2021 har vi en unik chans att få EU-kommissionen att besluta om att göra en översyn av all djurskyddslagstiftning på EU-nivå om djurhållning i livsmedelsindustrin. Lagstiftningen måste leda till mer än att djur ska skyddas mot lidande, den måste också säkerställa att djurens hälsa och välfärd främjas, att djuren får uppleva positiva känslor och må bra. Skriv under uppropet och var med och påverka EU-kommissionen

Essere Animali
Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

26 juli 2021

ost
Kor

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem