Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt fördömer massavlivning av hemlösa hundar i Turkiet

Hemlösa hundar i Turkiet. Foto: Shutterstock

De senaste dagarna har det kommit rapporter från Turkiet om att flera tusentals hemlösa hundar har avlivats. Detta efter order från presidenten Recep Tayyip Erdogan. Djurens Rätt har idag skickat ett brev till den turkiska ambassaden i Sverige med vädjan om att stoppa det brutala djurplågeriet.

Det var i december som Turkiets president Recep Tayyip Erdogan gav order om att samla ihop de hemlösa hundarna som strosar runt på gatorna i Turkiet och ta livet av dem. De senaste dagarna har rapporter inkommit om att tusentals hundar dödats med spadar och järnrör eller placerats i burar där de svultit ihjäl.

– Det som händer i Turkiet är fruktansvärt! Hundarna har inte valt ett liv på gatorna och förtjänar inte att bli behandlade på detta brutala sätt, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

Djurens Rätt har idag skickat en skrivelse till Turkiets ambassad i Stockholm där organisationen vädjar att Turkiet ska sätta stopp för massdödandet av hundarna och i stället lägga sina krafter på att komma tillrätta med problematiken genom  att kastrera hundarna, liksom att stötta omplacering.

Vi hoppas att Turkiet lyssnar på sina medborgares och omvärldens vilja och upphör med det pågående djurplågeriet. Jag uppmanar alla att göra som Djurens Rätt och skriva till den turkiska ambassaden i Sverige, säger Camilla Bergvall.

Turkiska djurrättsförespråkare uppmanar världsinvånare att bojkotta Turkiet så länge djurplågeriet fortgår. 

Läs skrivelsen som Djurens Rätt har skickat till den turkiska ambassaden i Sverige.

Här finns kontaktuppgifter till den turkiska ambassaden i Sverige.

Djurens Rätts vision är en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Samhällsförändring tar tid men med din hjälp så kan vi göra skillnad!

Linn Åkesson

Linn Åkesson | Kommunikationschef

3 februari 2022

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem