Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt fyller 130

Söndagen den 7 oktober 2012 firar Djurens Rätt sitt 130-års jubileum. Det var på Stockholms slott den 7 oktober 1882 som organisationen bildades av kommersrådet Johan Christopher Lembcke på inbjudan av prinsessan Eugénie

Organisationen grundades under namnet Nordiska samfundet till bekämpande af det vetenskapliga djurplågeriet, och i de första stadgarna skrev man att:

"Samfundet har till uppgift att verka för den största möjliga inskränkning af vivisektionen såsom vetenskaplig forskningsmetod samt för avskaffande af grymma experiment i allmänhet på lefvande djur."

Prinsessan Eugénie var organisations första medlem, och Adolf Leonard Nordwall från Strängnäs var organisationens första ordförande.

Organisationen har en lång och framgångsrik historia som du kan läsa mer om här, och de milstolpar vi har bidragit till har vi sammanställt här.

Söndagen 7 oktober 2012 firar Djurens Rätt sin 130-årsdag med att vara Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 35 000 medlemmar. Vi arbetar med opinionsbildning och politisk påverkan för vår vision: ett samhälle fritt från djurförtryck.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

7 oktober 2012

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem