Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt ger kycklingarna en röst på tågstationer runt om i Sverige

Reklamkampanjen på centralstation i Göteborg

Hållbart för vem? Med start den 18 november och två veckor framåt ger Djurens Rätt kycklingarna en röst på tågstationer och kollektivtrafik runt om i Sverige.

Att välja kyckling är varken hållbart för klimatet eller kycklingarna - de omkring 99 miljoner kycklingar som föds upp i Sverige varje år är avlade att växa extremt snabbt, med negativa konsekvenser för kycklingarna. Det otroliga tempo som kycklingarna hanteras i är definitionen av ohållbar.

Lär dig mer om svensk kycklinguppfödning på kampanjsidan 99miljoner.se

Det är budskapet i den annonskampanj som Djurens Rätt idag lanserar på tågstationerna i Flemingsberg, Göteborg, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Skövde, Uppsala och Örebro. Nästa vecka syns annonskampanjen även på centralstationen i Stockholm, och den kommer även gå att se på lokaltrafiken i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Om du ser reklamkampanjen, ta gärna en bild och dela i sociala medier, använd hashtaggen #99miljoner och tagga oss.

Annonskampanjen har till stor del tillkommit via frivilliga gåvor insamlade via Djurens Rätts webb och på Facebook -  det är tack vare gåvor och stöd från allmänheten som vi kan göra en sån här satsning. Så ett stort tack till alla som gör så att hundratusentals resenärer nu får ta del av kycklingarnas verklighet!

Hjälp oss nå ut till fler med information om djurens situation. Ge en gåva till vårt livsviktiga arbete för djuren.

Linn Bleckert

Linn Bleckert | Kampanjansvarig

18 november 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem