Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt granskar Centerpartiet

Djurens Rätt granskar Centerpartiet

I en intervju i Dagens Nyheter nyligen Centerpartiets partiledare Annie Lööf att hon har dragit ner på sin köttkonsumtion och djurfrågor engagerar Centerpartiets väljare mer än vad de gör för övriga allianspartier.

Centerpartiet har varit en stark röst mot Europas långa djurtransporter och partiet vill begränsa antalet djurförsök. Däremot har det i riksdagen varit tyst från Centerpartiet när det kommer till striktare krav på minkfarmer i Sverige, något som de flesta övriga partier har ledamöter som har motionerat om. Detsamma gäller ID-märkning och registrering av katter, en fråga som ledamöter från samtliga partier utom just Centerpartiet och Kristdemokraterna, har tagit upp på något sätt.

I Djurens Rätts granskning av partiernas djurpolitik hamnar Centerpartiet på den nedre halvan, både utifrån föregående mandatperiod och utifrån svaren på våra frågor om vad partiet vill göra under de kommande fyra åren. Men med en väljarkår som är engagerade i djurfrågor finns underlaget för att driva fler sådan frågor än vad partier gör idag.

Djurens Rätts granskning av partier och djurpolitiken hittar du här

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

30 augusti 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem