Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt Lund delar ut vegoutmärkelse

VegoLund
VegoLund

Med start i år kommer Djurens Rätt Lund årligen att dela ut en vegoutmärkelse till den restaurang, café eller motsvarande som under året visat framfötterna när det gäller att underlätta för allmänheten att göra djurvänliga val i vardagen.

– Allt fler vill välja etiskt och djurvänligt även när de äter ute, det har hänt mycket de senaste åren och vi vill uppmuntra den förändring vi ser här i Lund, säger Camilla Bergvall, ordförande i Djurens Rätt Lund.

Idag öppnas det upp för nomineringar från allmänheten, därefter avgör Djurens Rätt Lunds styrelse vilken av de nominerade som ska få ta emot priset. Utmärkelsen delas sedan ut på Djurens Rätt Lunds årsmöte den 19 februari 2017.

– Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med lundaborna få utse den restaurang eller café som verkligen engagerat sig för att underlätta djurvänliga val, säger Camilla Bergvall.

Tidigare i år lanserade Djurens Rätt Lund den djurvänliga guiden VegoLund, som nu innehåller omkring 50 djurvänliga tips till den som vill äta ute: djurensratt.se/vegolund.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert | Kommunikationsansvarig

2 december 2016

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem