Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt släpper ny TV-reklam om turbokycklingar

Stillbild från Djurens Rätts reklamfilm.

Just nu visas Djurens Rätts nya reklamfilm “För en framtid utan djurfabriker” på TV och digitala plattformar över hela landet.

I den nya reklamfilmen visar Djurens Rätt upp verkligheten i de svenska kycklingfabrikerna. 

– Vackra soluppgångar över somriga åkrar är ett vanligt bildspråk från den svenska kycklingindustrin i syfte att romantisera deras verksamhet. Med den här filmen visar vi vad som faktiskt pågår bakom stängda dörrar i djurfabrikerna. Det är inte en slump att de allra flesta svenskar aldrig har sett en turbokyckling, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

I filmen syns aktuellt filmmaterial från en kycklingfabrik i Sverige och visar allt från trängsel och smutsiga djur, till döda kycklingar som blir nedtrampade av de levande.

– Djurplågeriet i de svenska djurfabrikerna är systematiskt och vi tycker att svenska folket har rätt att få veta hur verkligheten ser ut för de miljontals djur som hamnar i diskarna i matbutiken, avslutar Camilla Bergvall. 

Reklamfilmen kommer att visas på linjär TV och på digitala plattformar under hela hösten. Djurens Rätts tidigare reklamfilm “Världens bästa djurskydd” är flerfaldigt prisad, nu senast på Roygalan.
 

Stöd Djurens Rätt, för en framtid utan djurfabriker.

Linn Åkesson

Linn Åkesson | Kommunikationschef

10 oktober 2022

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem