Hoppa till huvudinnehåll

Djurens Rätt släpper podd och film för unga aktivister

Djurens Rätt släpper podd och film för unga aktivister
Programledare Silke Johansson och Clara Eriksson

Idag släpper Djurens Rätt, genom projektet Förändra! sju filmer och sju poddavsnitt om hur du som ung kan påverka samhället till det bättre. Målet med projektet är att skapa och tillgängliggöra information och verktyg för ungdomar som vill engagera sig för djuren.

– Filmerna och podden är som en verktygslåda för dig som är ung och vill påverka samhället, här pratar vi om allt ifrån sociala medier, inkludering, hållbar aktivism och politisk påverkan. Tanken är att du som vill förändra ska kunna hitta just det sätt som passar dig allra bäst, säger projektledare Ellie Gustafsson.

Djurens Rätt projekt Förändra! har samlat omkring 20 ungdomar från hela landet. Programledarna i poddavsnitten och filmerna är aktivisterna själva och hela projektet har formats efter deltagarna själva. Inom projektet har det också hållits work shops, skrivits insändare och medborgarförslag samt pratats om aktivism på sociala medier.

– Intresset för att engagera sig är stort bland unga och väldigt många bryr sig om djurrättsfrågor, det speglas också i att så många unga väljer vego idag. Jag ser väldigt ljust på framtiden när det kommer till att skapa förändring för djuren, säger Ellie Gustafsson.

I Djurens Rätts opinionsundersökning från april 2016 är andelen personer som äter vegetariskt eller veganskt i åldersgruppen 18-29 - hela 14 procent.

Förändraprojektet har finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. 

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Kampanjsamordnare

19 juni 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem