Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt till minister Hallengren: bättre djurvälfärd viktigt i arbetet mot antibiotikaresistens

Piller som gör konturerna av en höna.
Bild: Shutterstock

Igår skickade Djurens Rätt en gratulation till socialminister Lena Hallengren, för uppdraget som ledamot i den globala gruppen mot antibiotikaresistens. I brevet skickades även med en påminnelse om att bättre djurvälfärd är en grundsten i arbetet mot antibiotikaresistens.

Idag används alltför ofta antibiotika i syfte att kunna ha livsmedelsproduktion med djur som hålls i för stor trängsel i undermålig hygien. Genom en stärkt djurskyddslagstiftning finns ytterligare möjligheter för också minskad antibiotikaresistens i samhället. Djurens Rätt påminde Hallengren om att vi gärna bidrar med underlag i djurvälfärdsfrågor under hennes arbete i One Health Global Leaders’ Group on Antimicrobial Resistance, samt skickade med ett positionspapper med underlag.

Läs mer här om antibiotikaresistens och djurhållning. I höstas genomförde Djurens Rätt ett webbinarium om smittrisker och djurhållning. Se det här.

Djurens Rätts verksamhet finansieras av gåvor och medlemskap. Med din hjälp kan vi informera allmänheten om djurens situation och skapa opinion. Vi kan påverka de som har makt att förändra.

Anna Harenius

Anna Harenius | Sakkunnig

3 februari 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem