Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt träffar Mike Moser - pälsbossen som bytte sida

Mike Moser var tidigare högste chef för British Fur Trade Association och han har jobbat i den absoluta toppen i den globala pälsindustrin. Men sedan han slutade arbeta inom branschen har han ändrat uppfattning.

Han var inte bekväm med jobbet då och har idag bytt moralisk uppfattning och berättar här varför pälsdjursindustrin måste avvecklas.

– Mike Moser har gjort en otrolig resa och fattat ett modigt beslut att tänka om, säger Sebastian Wiklund, enhetschef på Djurens Rätt.

I denna intervju berättar han varför branschen är oetisk och delar kritik till den svenska hållningen.

Efter intervjun med Mike Moser samtalar Sebastian Wiklund med Camilla Bergvall, förbundsordförande för Djurens Rätt, och Anna Harenius, sakkunnig etolog på Djurens Rätt.

Pälsdjursfarmning är en dödlig industri. Varje år plågas och dödas mer än 100 miljoner djur runt om i världen för sin päls i intensiva produktionssystem. Men de trånga burarna orsakar inte bara ett lidande för djuren, utan har nu visat sig utgöra ett stort hot mot folkhälsan. Det är hög tid för ett globalt förbud mot pälsdjursuppfödningen, för djuren och för folkhälsan. Det är dags för Sverige att avveckla minkfarmerna.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

27 november 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem