Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätt uppmanar Japan: hjälp delfinen Honey komma till en djurfristad!

Djurens Rätt uppmanar Japan: hjälp delfinen Honey komma till en djurfristad!
Djurens Rätts förbundsordförande Camilla Björkbom skriver under brevet till Japans ambassadör i Sverige.

I ett brev till Japans ambassad i Sverige, och med stöd av mer än 15 000 namnunderskrifter, uppmanar nu Djurens Rätts beslutsfattare i Japan att göra vad de kan för att den övergivna delfinen Honey ska få komma till en djurfristad.

Delfinen Honey, tillsammans med 46 pingviner, finns sedan i januari på ett övergivet delfinarium i Japan. Honey hålls ensam i en liten bassäng där hon uppvisar tydliga tecken på att fara illa.

Hon fångades in i närheten av ökända Taiji år 2005, och togs till Inubosaki Marine Park Aquarium i staden Choshi. I januari stängde anläggningen för besökare på grund av sviktande besökssiffror, men trots att parken nu är stängd och övergiven så finns Honey och de 46 pingviner kvar.

Runt om i världen höjs röster för att de ska få hjälp, så även i Sverige där Djurens Rätt på bara ett par veckor har samlat in mer än 15 000 namnunderskrifter från personer som vill hjälpa djuren på Inubosaki Marine Park Aquarium.

I det brev som Djurens Rätt har skickat till Japans ambassadör i Sverige, Jun Yamazaki, uppmanas ambassadören att utöva påtryckningar för att delfinen Honey och pingvinerna ska få komma till en djurfristad, och vi poängterar hur många svenskar som är engagerade i frågan.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

3 oktober 2018

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem