Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätts bioreklam utsedd till Månadens kampanj av Filmstaden

En karaktär i filmen "Världens bästa djurskydd".
Ur filmen "Världens bästa djurskydd". Foto: Djurens Rätt

Under våren har Djurens Rätts 3D-animerade film “Världens bästa djurskydd” visats som bioreklam på alla Filmstadens biografer runtom i Sverige. Efter att filmen berört många biobesökare har nu Filmstaden utsett filmen till Månadens kampanj.

Varje månad utser Filmstaden den bästa bioreklamen till Månadens kampanj efter en mätning av hur väl filmen tagits emot av biopubliken. Mätningen visade att “Världens bästa djurskydd”, som handlar om turbokycklingarnas verklighet i de svenska djurfabrikerna, är den film som biobesökarna tyckte mest om och blivit mest berörda av under mars månad.

I Filmstadens mätning, som utfördes i samarbete med Ipsos/Syno, låg “Världens bästa djurskydd” långt över snittet i samtliga mätpunkter, såsom att tittaren uppskattade filmen och upplevde att den kändes annorlunda. 60 % av de tillfrågade angav att filmen skiljer sig från mängden.

Med genomgående starka värden vinner ”Världens bästa djurskydd” Månadens Kampanj i mars. En kampanj som både gillas och engagerar rakt in i hjärtat. Grattis säger vi till Djurens Rätt.
–  Filmstadens motivering

Det känns otroligt hedrande att vår film som ifrågasätter Sveriges djurskydd premieras och uppskattas av den svenska biopubliken. Många hör också av sig till Djurens Rätt och berättar att de har blivit så berörda att de nu vill sluta äta kyckling. Det är det allra finaste priset vi kan få, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

Tidigare i våras utsågs “Världens bästa djurskydd” även till Månadens kampanj av Tidningen Resumé. Filmen, som är producerad av produktionsbolaget Naive, är till stor del finansierad av Djurens Rätts medlemmar och följare genom en crowdfunding-kampanj som pågick under hösten 2021. Medverkar i filmen gör Dragomir Mrsic, Sanna Sundqvist och Mattias Fransson.

Se filmen “Världens bästa djurskydd” här.

Djurens Rätt arbetar för de djur som är flest och har det sämst. Tack vare ditt stöd kan vi förändra kycklingarnas situation i djurfabrikerna.

Emma Bäckström

Emma Bäckström | Kampanjkoordinator

22 april 2022

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem