Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Estlands parlament röstar om pälsdjursfarmningen under 2017

Den 23 februari lades det fram ett förslag om att förbjuda all pälsdjursfarmning i Estland parlament. En omröstning väntas äga rum under 2017.

Pälsdjursbranschen i Estland sysselsätter omkring 90 anställda, och landets fyra mink- och rävfarmer samt 27 chinchillafarmer dödar omkring 200 000 djur varje år.

Precis som i Sverige har de politiska turerna kring pälsdjursfarmerna varit många. Men nu är ett förbud inom räckhåll – den 23 februari lades ett förslag fram som skulle innebära att landets pälsdjursfarmer förbjuds med en utfasningsperiod på 10 år. Parlamentet förväntas rösta om förslaget någon gång under året. Den 13 april arrangerar organisationerna Loomus och Loomade Nimel en stor demonstration i Tallinn som stöd för ett förbud.

Enligt den senaste opinionsundersökningen så är 69 procent av alla estländare positiva till ett förbud mot pälsdjursfarmer i Estland.

Organisationen Loomus är en av flera grupper i Estland som arbetar för ett förbud, bl.a. som en del i den internationella sammanslutningen Fur Free Alliance där också Djurens Rätt ingår.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

27 mars 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem