Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Ett nytt liv för tidigare cirkuselefanter

Samtliga foton: The White Oak Conservation Center

30 före detta cirkuselefanter finns nu på, eller är på väg till, ett center i Florida där de slipper utföra cirkuskonster och kan röra sig i en miljö så lik det vilda som möjligt.

The White Oak Conservation Center heter platsen i USA där före detta cirkuselefanter får ett nytt permanent hem. Idag finns tolv elefanter på fristaden, stor som mer än 7 000 fotbollsplaner, och så många som 20 ytterligare elefanter är på väg dit.

Elefanterna turnerade tidigare med cirkusarna Ringling Bros. och Barnum & Bailey i USA innan cirkusarna slutade använda elefanter i föreställningarna.

The White Oak Conservation Center hålls elefanterna i ett område som är stort nog för att innehålla skogar, sjöar och andra miljöer för elefanterna att röra sig i – ett liv så nära ett liv i det vilda som möjligt.

“Watching the elephants go out into the habitat was an incredible moment. I was so happy to see them come out together and reassure and comfort each other, just like wild elephants do, and then head out to explore their new environment. Seeing the elephants swim for the first time was amazing.”
- Nick Newby, The White Oak Conservation Center

The White Oak Conservation Center
The White Oak Conservation Center
The White Oak Conservation Center
The White Oak Conservation Center

Cirkus är kul – men inte för djuren. I Sverige finns det restriktioner kring vilka djur som inte får användas på cirkus, men fortfarande saknas ett heltäckande förbud inom Sverige och resten av EU. Nu kräver Djurens Rätt och övriga organisationer i Eurogroup for Animals ett förbud mot vilda djur på cirkus inom EU!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

10 maj 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem