Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

EU:s jordbruksutskott ställer sig bakom initiativet End the Cage Age

Den 2 juni ska EU-kommissionen lämna besked om medborgarinitiativet End The Cage Age. Chanserna till ett positivt besked från kommissionen ökade idag i och med att EU:s jordbruksutskott ställde sig bakom kravet om att fasa ut burar inom livsmedelsproduktionen i EU.

I ett beslut idag, den 21 maj, riktar jordbruksutskott en uppmaning till EU-kommissionen om att lägga fram lagstiftning som förbjuder burar inom livsmedelsproduktionen i EU till år 2027.

Initiativet kommer från End the Cage Age, medborgarinitiativet som Djurens Rätt har varit en del av och som samlade 1,4 miljoner namnunderskrifter till stöd för att burarna måste bort.  

Utskottet uppmanar kommissionen att i en revidering av EU-direktiv 98/58/EC - om skydd av animalieproduktionens djur - lägga till: "with the objective of phasing out the use of cages in EU animal farming". I förslaget ingår att samma regler ska gälla för import till EU såväl som för produktion inom EU.

Den 2 juni ska EU-kommissionen lämna besked om medborgarinitiativet End The Cage Age.

Djurhållning i burar är grym, onödig och har ingen plats i dagens samhälle. Tack vare ditt stöd kan vi få bort burarna en gång för alla.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

21 maj 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem