Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Fira Halloween med snällt godis

Våra djurvänliga Halloweengodis-tips!

Bus eller godis? Godis hör ju Halloween till, eller hur! Som tur är finns det massor av gott godis att smaska på utan att några djur behöver drabbas. Godis som inte innehåller till exempel: gelatin, grädde, smör eller mjölk. Du hittar veganskt godis i de flesta mataffärer och oftast är det tydligt märkt veganskt och enkelt att hitta.

Vad är gelatin? Gelatin är biprodukter från köttindustrin av t.ex. ben och hud och är ofta från gris, men ibland även från kor. Gelatin finns i många vanliga godissorter. Men goda nyheter: utbudet av veganskt godis (dvs godis som inte innehåller något animaliskt) har exploderat den senaste tiden! 

Det finns flera vegetabiliska alternativ! De vegetabiliska gelämnena är ofta i praktiken av pektin, bland annat från äpplen, eller karragenan, bland annat från tång, och är superbra och djurvänliga alternativ! 

Vi tipsar om några av våra veganska godisfavoriter

👻 Tutti Frutti Rings
👻 Salta bläckfiskar från Bubs
👻 Salmiakbalkar
👻 Skittels
👻 Banana skids mini
👻 Melonskalle från Bubs
👻 Sura colanappar, Karamell Kungen
👻 Tutti Frutti
👻 Veganskt kexchoklad 

Som medlem i Rädda Djuren-klubben får unga djurvänner upp till 13 år lära sig mer om djur och deras livsmiljö på ett pedagogiskt, roligt och snällt vis; genom  aktuella reportage, intressanta intervjuer och interaktiva bilder. Ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben ger, förutom massor av kul djurfakta, bra saker att veta om djur och om hur de mår, alla nya medlemmar en välkomstpremie och klubbens tidning Klubbnytt 5 gånger om året som är till bredden fylld av reportage, pyssel och knep & knåp.

Medlemsavgiften på 100 kr gör skillnad för djuren och gäller för hela 2022!

Ha en fin Halloween och skräms lagom! 👻

Vill du ge bort ett medlemskap till ung djurvän mellan 0-13 år? För 100 kronor per år ingår tidningen Klubbnytt 5 gånger om året och en fin välkomstpresent.

Åsa Björk

Åsa Björk | Ansvarig för Rädda Djuren-klubben

26 oktober 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem