Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Fler än 41 000 svenskar i upprop för försöksdjuren

Foto: Cruelty Free International / SOKO Tierschutz

Filmerna från ett tyskt djurförsökslaboratorium som visar lidande hundar med burgolvet täckt av blod, apor som vanvårdas och katter och kaniner som utsätts för plågsamma experiment har skakat om Europa. På mindre än två veckor har 41 000 svenskar skrivit under Djurens Rätts upprop för att stoppa djurförsöken.

För två veckor sedan publicerade organisationerna Cruelty Free International och SOKO Tierschutz bilder och filmer från djurförsöklaboratoriet Laboratory of Pharmacology and Toxicology i tyska Hamburg som visade på det fruktansvärda lidande som apor, hundar, katter och kaniner utsattes för.

Tusentals har reagerat, och i Tyskland arrangerades den största demonstrationen för djur någonsin. Även i Sverige har reaktionerna varit många och starka och på mindre än två veckor har fler än 41 000 personer - 41 169 - skrivit under Djurens Rätts upprop för att stoppa försöken.

Idag har Djurens Rätts upprop skickats till den ansvariga EU-kommissionären Karmenu Vella med en konkret uppmaning om att förändra på EU-nivå:

“Enforcement of EU laws regulating the use of animals in experiments is not good enough. But we need much more than better enforcement. We need an urgent and fundamental review of Directive 2010/63 so that this suffering stops.”

Djurens Rätt kommer fortsätta arbeta för att försöken på det tyska laboratoriet stoppas, och kommer fortsätta rapportera om händelseutvecklingen.

Sedan 1882 har Djurens Rätt arbetat för de djur som utsätts för djurförsök. Vi ger försöksdjuren en röst.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

29 oktober 2019

LPT

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem