Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Flera fall av skadade kycklingar på slakteri i Halland

Foto: Helen Alfvegren

Under en vecka i januari gjordes inte mindre än tre anmälningar om skadade kycklingar vid ett slakteri i Falkenberg. Och händelserna är inte unika - 2020 gjordes flera ytterligare anmälningar. Vid ett tillfälle under fjolåret dog 726 kycklingar under en och samma transport till slakteriet.

Det är tidningen FoodMonitor som har kartlagt anmälningar gjorda på slakteriet Torsåsens Fågelprodukter i Falkenberg, ett företag som säljer produkter under varumärket Guldfågeln. Bara i januari är flera fall anmälda till länsstyrelsen.

Den 27 januari rörde det sig som en kyckling som fått vingen klämd i en transportbehållare. Den 21 januari hittades en kyckling med klämd vinge mellan en metallbjälke och taket inne i en container. Och den 20 januari upptäcktes en kyckling med klämt huvud i en container.

Utöver dessa tre anmälningar finns flera anmälningar från oktober och september 2020, och innan dess ytterligare fler. Vid ett tillfälle i februari 2020 dog 726 kycklingar i samband med en enda transport till slakteriet.

Har du fått nog av djurplågeri, trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

1 februari 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem