Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Flera universitet i Europa och USA erbjuder kurser i djurrätt

Djurrätt blir ett vanligare ämne inom juridiken. För att adressera nya juridiska frågeställningar måste också rättsvetenskapliga enheter vid universiteten uppdatera sina läroplaner för att förbereda blivande jurister och rättsvetare att praktisera i ett modernt landskap.

Högt rankade universitet i USA erbjuder nu sina studerande olika kurser i djurrätt. Det finns cirka 150 universitet som ger undervisning om juridiska frågor som rör djur och livsmedelssäkerhet. På Lewis och Clark Law School i Portland, Oregon, går det också att studera djurrätt på magisternivå.

Runt om i Europa ordnas det ett tiotal olika djurrättskurser och vid Universitat Autónoma de Barcelona, Spanien, kan man studera Master in Animal Law & Society som ett magisterprogram. Inget av de svenska juridiska fakulteten erbjuder tillsvidare kurser i djurrätt.

Djurens Rätt får återkommande förfrågningar av juridikstuderande om var djurrätt kan studeras.

– Jag hoppas verkligen att något av de svenska universiteten vaknar till och börjar adressera alla de aktuella juridiska frågor som relaterar till djurs rättigheter, säger Birgitta Wahlberg, ansvarig för internationella frågor på Djurens Rätt.

 

Källa: http://www.jdjournal.com/2016/12/12/law-schools-offer-new-curriculum-to-address-modern-issues/

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert | fd kommunikationschef

23 december 2016

usa

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem