Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Företagen ställer om till buräggsfritt

Shutterstock

Medan en del företag ännu använder och säljer ägg från hönor i burar så är andra redan klara med omställningen till buräggsfritt. Näst i tur är Bergendahls, som bland annat äger City Gross-butikerna, de skriver i ett pressmeddelande att deras egna märkesvaror numera är helt fria från burägg.

Favorit Finfina, Favorit och Budget heter de varumärken som tillhör Bergendahls egna märke. Det rör sig om ungefär 50 produkter och omställningen har varit igång under två års tid. 

"Sedan vi slutade sälja burägg i butikerna 2018 har vi märkt att medvetenheten och ansvarstagandet ökat bland våra kunder och branschen i stort. Jag är glad att vi nu kan möta kundernas önskemål och de höga kraven vi ställer på oss själva", säger Annica Hansson-Borg, chef för miljö, kvalitet och hållbarhet på Bergendahls Food, i ett pressmeddelande. 

Även SJ har via sin hemsida meddelat att de är klara med omställningen till buräggsfritt och sedan tidigare har både Coop och Delicato gjort detsamma. 

Över 70 företag i Sverige har tagit beslut om att bli buräggsfria de senaste två åren. På Äggläget hittar du mer information om detta.

 

Det sitter fortfarande 750 000 hönor i burar i Sverige, detta möjliggörs bland annat av företag som fortsatt köper in och säljer burägg. 

Nathalie Söderström | Ansvarig för företagsrelationer

21 april 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem