Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Framgång när skärpta regler för handeln med vilda elefanter röstades igenom

Foto: backpacker79/Shutterstock

Den fanns en farhåga om att EU skulle gå emot dagens beslut om ett stopp för handeln med vilda elefanter. Men under den pågående CITES-konferensen i Genève accepterades idag de skärpta reglerna, en glädjande framgång för elefanterna.

I en historisk omröstning i förra veckan antog 46 länder på CITES-konferensen i schweiziska Genève ett ställningstagande för att stoppa handeln med vilda elefanter, elefanter som skickas vidare till djurparker och cirkusar runt om i världen.

Men alla länder deltog inte i omröstningen, och det fanns en farhåga om att EU, tillsammans med USA, skulle fälla omröstningen när det definitiva beslutet skulle tas under tisdagen.

Djurens Rätt, tillsammans med organisationer runt om i Europa, uppmanade EU:s miljöministrar att inte ställa sig emot det för djuren glädjande beslutet, och många var det som hörde av sig till Sveriges minister, Isabella Lövin.

Och påverkansarbetet lyckades.

Idag ställde sig EU bakom skärpta regler som stoppar handeln med vilda elefanter, och CITES-konferensen tog därmed ett stort steg mot att skydda elefanter från att fångas in i det vilda för ett liv i fångenskap.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

27 augusti 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem