Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Fruktansvärda djurförsök avslöjade - laboratoriet måste stängas

Foto: Cruelty Free International / SOKO Tierschutz 

Kontrasterna kunde inte varit större: på företagets hemsida visas en ljus bild upp av en framgångsrik forskningsverksamhet. Skakande filmer visar nu att bakom fasaden finns blodtäckta laboratoriegolv, plågade och döende djur och fruktansvärda djurförsök.

Det är organisationerna Cruelty Free International och SOKO Tierschutz som har avslöjandet vad som pågår bakom stängda dörrar på företaget Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) i tyska Hamburg.

De smygtagna bilderna avslöjar ett ohyggligt lidande och djurförsök som strider mot lagstiftningen i såväl Tyskland som i EU.

Filmerna visar lidande hundar med burgolvet täckt av blod, apor som vanvårdas och katter och kaniner som utsätts för plågsamma experiment.

Här kan du se hela den avslöjande filmen

Vi vill varna för obehagliga scener

LPT är ett laboratorium som utför giftighetstester av läkemedel och andra substanser på beställning från olika företag. Substanserna injiceras i djuren för att se vilken dos som krävs innan substansens anses farlig för djuren, och i förlängningen även för människor. En forskning som dock ifrågasättas av organisationen Cruelty Free International.

Konsekvenserna för djuren är många och allvarliga, så som kräkningar, inre blödningar, andnöd, kraftig viktminskning, liktiltighet, organsvikt och ibland även direkt till att djuren avlider. Ingen smärtlindring ges vid försöken.

Organisationerna kräver nu att djurförsökslaboratoriet LPT stängs ner och att en grundlig genomgång görs för att säkerställa att djurförsöksverksamheten bryter mot lagen - något som avslöjanden som detta i princip alltid visar att de gör.

Det har startats ett upprop för att stänga laboratoriet - skriv gärna på

Nedan hittar du också en länk till vårt upprop som kräver förändring i EU-lagstiftningen. 

Filmerna från ett tyskt djurförsökslaboratorium som visar lidande hundar med burgolvet täckt av blod, apor som vanvårdas och katter och kaniner som utsätts för plågsamma experiment har skakat om hela Europa. Skriv till den ansvariga EU-kommissionären och kräv förändring!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

14 oktober 2019

LPT

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem