Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Gärdets djurklinik tilldelas Guldråttan

2014-års Guldråtta har tilldelats Gärdets djurklinik för deras initiativ till att ge gratis vård till hemlösas djur. Guldråttan är Sveriges finaste djurrättspris och delas sedan 1987 ut av Djurens Rätt. Priset delades ut på organisationens rikskonferens i Stockholm den 1 juni.

Guldråttan delas årligen ut av Djurens Rätt, Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation till den eller de som har gjort en exceptionell insats för djuren under året. Efter årets omröstning, där medlemmar i Djurens Rätt hade möjlighet att delta, stod det klart att Gärdets djurklinik tilldelats 2014-års Guldråtta.

Gärdets djurklinik har under en tid jobbat för möjligheten att ge gratis vård för hemlösas djur. Initiativet kom till i samarbete med Svenska Djurskyddsföreningen, Hundstallet - Svenska Hundskyddsföreningen och Stockholms stadsmission.

- Gärdets djurkliniks initiativ visar på stort hjärta och en stor vilja att hjälpa djur att må bra hela livet. Gärdets djurklinik är ett föredöme för andra veterinärer och kliniker med sin idé om att ge kostnadsfri vård för våra älskade familjemedlemmar, säger Djurens Rätts förbundsordförande Camilla Björkbom.

De övriga nominerade till årets Guldråtta:

  • Gina Tricot, som var ett av de första företagen att agera på den s.k. angora-skandalen, och inte bara tog bort angoraull ur sortimentet utan också valde att sluta sälja produkter innehållande dun, fjäder, läder och merinoull
  • Ekko Gourmet, för deras passion för djurvänlig mat ger människor en chans att få upp ögonen för att vegetarisk mat kan vara färgglad, smakrik och spännande.

Samtliga tidigare vinnare av utmärkelsen Guldråttan går att hitta påwww.djurensratt.se/guldrattan.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

1 juni 2014

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem